URAVNAVA UTRIP VAŠEGA RASTLINJAKA

EXACTUM GREENHOUSE ZA VAS SPREMLJA IN URAVNAVA

TEMPERATURO IN RELATIVNO VLAGO
zraka
zemlje
drugega gojitvenega medija

NIVO CO2
v zraku

TEMPERATURO IN pH
vode ter vodne raztopine

HITROST VETRA, TLAČNO RAZLIKO, OSVETLJENOST
gojitvenih površin

DRUGE PARAMETRE PO VAŠIH ZAHTEVAH

 

Exactum industry

 
Temperatura
 
Vlaga
 
Tlak
 
Voc
 
Električna napetost
 
Električni tok
 
Ogljikov dioksid
 
Ogljikov monoksid
 
PH vode
 
Sončno obsevanje
 
Temperatura vode
 
Temperatura zemlje
 
Tlačna razlika
 
Vaš sistem senzorjev
 
Vlažnost zemlje
 
Zračni tok
 
Hitrost vetra
 
Meteorološki parametri
 
Osvetljenost

PAMETEN HORTIKULTURNI SISTEM ZA AVTOMATIZACIJO VAŠEGA RASTLINJAKA

Z upravljanjem in optimizacijo pogojev okolja in rastnega medija EXACTUM Greenhouse poveča vašo proizvodno učinkovitost. Samodejno zbira natančne izmerjene vrednosti iz merilnih mestih opremljenih s senzorji. Na podlagi tako pridobljenih podatkov pameten hortikulturni računalnik uravnava pogoje in zagotavlja optimalne pogoje ter s tem večji prirast vaših rastlin.

BAZA PODATKOV ZA OPTIMIZACIJO GOJENJA

EXACTUM Greenhouse omogoča samodejno shranjevanje, pregledovanje in izpisovanje zgodovine merjenj ter kritičnih dogodkov. Vse zajete podatke lahko izvozite v pdf in excel obliko ter uporabite za optimizacijo rasti.

TAKOJŠNJE OPOZORILO ZA PRAVOČASNO UKREPANJE

V primeru prekoračitve predpisanih mejnih vrednosti parametrov EXACTUM Greenhouse sproži alarm preko elektronske pošte ali SMS sporočila. To vam omogoča pravočasno ukrepanje v primeru izrednih dogodkov nevarnih za vaš rastlinjak in pridelek.

»Tehnološki razvoj narekuje trende tudi v kmetijstvu. EXACTUM Greenhouse je prepoznan kot napredna rešitev, ki omogoča optimizacijo gojenja rastlin preko zbiranja vseh vrst klimatskih podatkov in njihovo analizo. Omogoča lažje načrtovanje ter manjšo in bolj racionalno porabo virov: vode, gnojil in električne energije. Pri vseh novodobnih oblikah gojenja rastlin omogoča večstopenjsko preverjanje ustreznosti tako klimatskih razmer – temperature, relativne zračne vlage, osvetljenost itn. – kot naprav, ki uravnavajo gretje, hlajenje, zasenčitve, zalivanje itd. Vpeljava EXACTUM Greenhouse sistema povečuje proizvodnjo v hidroponski in ekološki pridelavi, tako v visoko tehnoloških in popolnoma nadzorovanih zaprtih sistemih, kot tudi v manj tehnološko opremljenih gojitvenih sistemih kot so tuneli.«

Mag. Blaž Germšek, vodja Centra za raziskave in poskusništvo Kmetijski inštitut Slovenije

»DUOL je vodilno podjetje na področju presostatičnih hal ter drugih konstrukcij pokritih z membransko strukturo – zračnih kupol. V več kot 20. letih smo namestili preko 1.200 konstrukcij po vsem svetu: v Evropi, Aziji, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Južni Ameriki. Zadnja leta se posvečamo novim trendom v kmetijstvu. Razvili smo prvo presostatično halo za potrebe kmetijstva: GreenDome – inovativni toplogredni sistem in AgroDome – inovativna rešitev za shranjevanje pridelkov. 

Menimo, da je vpeljevanje sodobnih tehnoloških dosežkov v poslovanje nujno za vsakogar, ki želi ostati konkurenčen. EXACTUM Greenhouse prinaša prav to: učinkovito tehnologijo, za zanesljiv nadzor pogojev v rastlinjaku. Razbremeni vas skrbi o ustreznih pogojih za optimalno rast vašega sadja ali zelenjave. Verjamemo, da bodo lastniki in managerji rastlinjakov hitro prepoznali EXACTUM Greenhouse kot zelo gospodarno, učinkovito ter varno rešitev.«

Dušan Olaj, generalni direktor DUOL d.o.o.

Želite izvedeti več?
Naročite predstavitev in preizkus sistema!