01 junij 2016

EXACTUM prejel srebrno priznanje za najboljšo inovacijo Gorenjske

Na izboru za najboljše inovacije Gorenjske za leto 2015, ki je potekal v sredo, 31. maja, je pameten nadzorni sistem EXACTUM prejel srebrno priznanje.

EXACTUM – inovacija s področja digitalizacije, avtorjev Klemen Čufar, Žiga Klančar, Marko Lotrič, Tajo Oranič in Jure Thaler omogoča on-line spremljanje okoljskih pogojev kot so temperatura, vlaga, tlak, osvetljenost, koncentracija CO2 in drugi merljivi parametri. Razvoj omogoča, da skrb za parametre prostora prepustimo tehnologiji, s čimer izničimo človeški dejavnik, spremljanje in obveščanje pa prevzamejo senzorji in programska oprema v ozadju. Poleg tega sistem omogoča stalno shranjevanje in pregledovanje podatkov na enem mestu ter avtomatsko generiranje poročil. Glavna prednost je takojšne opozorilo ob preseženih nastavljenih mejnih vrednostih, saj pameten nadzorni sistem sproži zvočni alarm in pošlje opozorilo preko elektronske pošte ali sms sporočila.

GZS-Območna zbornica za Gorenjsko je v partnerstvu z MGRT in SPIRIT na dogodku sicer podelila 5 zlatih, 7 srebrnih in 4 bronasta priznanja. Pred svečano podelitvijo je potekala okrogla miza na temo INOvacije + razvoj = regijska priložnost za globalno prepoznavnost - Dobre prakse nagrajevanja za spodbujanje INOvativnosti.

Čestitamo vsem nagrajencem!