12 september 2016

EXACTUM predstavili v Krapini

Na tridnevnem Zagorskem gospodarskem zboru, ki je minuli konec tedna potekal v Krapini, smo na razstavnem prostoru podjetja LOTRIČ Metrology obiskovalcem predstavili napredno sistemsko rešitev EXACTUM.

V okviru sejma je v petek potekala tudi slovensko-hrvaška konferenca, na kateri smo imeli priložnost predstaviti naš zadnji pomemben projekt – Vzpostavitev laboratorija na ključ v okviru Panonskega drvnega centra kompetencija v Virovitici, kot primer dobre prakse.
Omenjeni center predstavlja največji projekt v lesnopredelovalni industriji Panonske regije na Hrvaškem, katerega so razglasili za projekt državnega pomena in je tako vsekakor pomembna potrditev kakovosti našega dela ter dobra popotnica za bodoče.
V okviru obsežnega projekta vzpostavitve meroslovnega laboratorija smo za delovanje slednjega zagotovili najsodobnejšo laboratorijsko opremo, skladno z evropskimi standardi, ki je pogoj za mednarodno prepoznavnost in verodostojnost meroslovnih postopkov. Ob enem smo meroslovni laboratorij pripravili na postopek akreditacije pri Hrvaški akreditacijski agenciji. Naši strokovnjaki so zagotovili prenos dobrih meroslovnih praks in znanja, pridobljenega v skorajda treh desetletjih ter poskrbeli za tehnično usposobljenost ljudi, opreme, postopkov in okolja.

Na Zagorskem gospodarskem zboru, ki je potekal že 24. povrsti, se je sicer na kar 5000 kvadratnih metih razstavnega prostora letos predstavilo rekordnih 375 razstavljavcev s Hrvaške, Slovenije in Madžarske.